TVB 剧集情报社 - tvbfiles.com

搜索
8pm  愛.回家之開心速遞830pm  愛美麗狂想曲   逆天奇案 (5/3) 930pm  伙記辦大事   一笑渡凡間 (5/24) 
11廠: 愛.回家之開心速遞   
12廠:十八年後的終極告白2.0 
13廠:
 合拍: 外景:白色強人II
拍攝中:青春不要臉   雙生陌生人 

邵氏:
即將開拍:凶宅清潔師  痞子殿下  童時愛上你 
楼主: admin

[完成拍攝] 《黯夜守護者》拍攝跟蹤

超级版主

热心会员突出贡献优秀版主论坛元老

版主

活跃会员推广达人优秀版主

日期: 27/1/2021
活動: 『黯夜守護者』拜神
嘉賓: 陳展鵬、陳煒、陳敏之、李國麟、
          江嘉敏、謝東閔、袁文傑、車婉婉、
          胡蓓蔚、黃柏文、羅浩銘、李成昌、
          秦啟維、陳國峰、關曜儁、王致狄、
          章景恆、劉嘉琪、吳嘉儀、羅毓儀、
          區明妙、徐正康、吳冠宇、鄭成武。
時間: 14:00
地點:

超级版主

版主

(on.cc)
被踢爆睇樓 陳煒直認同醫生男友有共識
01月27日(三) 16:00

藝人陳展鵬、陳煒、陳敏之、謝東閔等在將軍澳電視城為劇集《黯夜守護者》拜神。陳煒被拍得到跑馬地睇樓盤被指是好事近?她受訪笑說:「未,有共識地未,因為都要開工。只係趁樓市跌咗少少,跑馬地又好少新樓,所以去睇吓樓,因為啲儲蓄放喺度都係貶值,所以要諗吓其他方法投資。(今年結婚?)未。」

展鵬與陳煒已為劇集開工,指她更有揸車戲挑戰,陳煒笑說:「我冇車牌㗎,拍咗咁耐戲都有揸車戲,畀大家嘅感覺我係識揸車,其實我係冇車牌,唔諗住考喇,都一把年紀。」展鵬笑說:「有司機㗎嘛,我都想冇牌。」

展鵬被問到開工可不捨得女兒?他說:「都唔捨得出門口,今次冇乜動作戲,都拍得舒服,依家拍戲時間都舒服嘅,仲可以見多幾面。」最近生日的他有女兒餵食柑冧到爆,問到太太可有呷醋?他笑說:「屋企啲女人好重要,要好好維繫個甜甜蜜蜜嘅環境,最緊要媽咪開心,我就開心,如果唔係媽媽唔開心,爸爸就好煩,哈哈。」

版主

(on.cc)
江嘉敏自認有肉地 罪魁禍首係男友!
01月27日(三) 16:02

藝人江嘉敏出席劇集《黯夜守護者》拜神儀式。講到近日與男友看婚戒被指好事近,她說:「唔係,當日只係同媽咪、男友一齊行街,冇睇首飾,只係睇手袋、頸巾、衫。冇咁快結婚,都要忙拍劇,如果有喜訊再話畀大家知。(媽咪有冇畀壓力你男友?)冇,媽咪好錫佢㗎。」

提到早前出席無綫台慶頒獎禮被指脹爆,問到可有介意?她說:「冇,明白拍劇、工作都需要瘦啲,已經開始節食、食健康餐同埋做運動減肥,好開心開工有同事問我係咪瘦咗,證明努力冇白費。不過,我唔係追求瘦,最緊要健康,身體都唔係咁健康。(網民話你似有咗?)絕對唔係,有肉地係真嘅,之後揀衫都會揀適合自己身形同顏色,所以今次劇中我全部都係揀黑色衫。」她又笑稱有「肉地」的罪魁禍首是男友:「有時好夜收工,隨口講吓話有啲肚餓,佢就去煮麵畀我食,唔通唔食咩,所以咪搞成咁,依家要忍口喇!」

超级版主

版主

(on.cc)
陳煒扮放飯玩神秘慶生 展鵬敏之冧爆抱抱
01月30日(六) 22:15

藝人陳煒、陳展鵬及陳敏之近日為劇集《黯夜守護者》開工,陳煒同陳展鵬相識多年,為咗送驚喜畀都係1月生日嘅展鵬同敏之,陳煒靜靜雞準備咗生日蛋糕,仲扮放飯叫佢哋過嚟,令佢哋個喜出望外,最後仲攬實陳煒答謝佢咁有愛!

近日被爆睇定樓築愛巢嘅陳煒,雖然表示只係投資,更自爆今年冇嫁期,但敏之亦喺社交網幫口,為老友隔空同醫生男友陳國強催婚:「誰能娶到煒哥,一定會幸福到暈,謝謝妳的Surprise,好開心喔!」

版主

(on.cc)
陳煒掛住拍拖唔理屋企人 陳展鵬最愛唱反調
01月31日(日) 22:00

視帝陳展鵬及陳煒今早現身北角某茶餐廳,為無綫新劇《黯夜守護者》拍攝外景,劇情交代陳煒的14歲兒子正值反叛期,兩母子因事嘈交有誤會,陳煒更出手摑仔,兒子最後憤怒離家出走,幸獲展鵬收留過夜,周圍搵仔的陳煒最終於茶餐廳跟兒子相會,但全程愁容滿面,非常擔憂!

受訪時,她不禁笑言:「真係好愁!今次有好多情感戲,後尾係有和解好番,成個轉變歷程都幾感動,真係對愈親嘅人就愈係有脾氣。」問到劇中做和事老、現實中育有萌B囡小豬比的展鵬是否提早感受小朋友的反叛期?他笑謂:「開始啦!『反叛』其實係一個形容詞,係小朋友成長必經階段,同佢哋溝通係好緊要。」

他更大爆囡囡現時是家中的管家婆,經常指揮父母清潔屋企,同時亦要爭住做小幫手,雖然他口說要全天候打掃好煩厭,但其實內心是冧爆,享受另類家庭樂:「佢覺得好好玩,做咩都學大人,最近佢開始戒奶樽,因為見大家都唔係飲奶樽,依家都學習緊點同小朋友相處。」因而令他回想起小時候跟父母「唱反調」:「細個唔知點解唔可以飲咁多汽水、食咁多糖,叫住唔好就愈食,後尾先知會咳死。」而陳煒就笑言年輕時甚少反叛,最曳只是掛住拍拖,當家人說話「耳邊風」。

新劇拍攝橫跨農曆新年,陳煒謂未知會否去男友家拜年,目前反而最希望抽時間去買條紅底底自旺一番:「新一年會買新內衣褲,但今年真係冇乜時間準備,拍劇都要拍到年三十晚,往年都會下廚。」至於展鵬就指已教定小豬比講新年賀詞兼做拜年手勢:「上年都唔係咁識,呢幾日有教佢講恭喜發財、身體健康,佢可以講到,只係講唔正,今年疫情關係可能未必去拜年,用1年時間Train,出年就補番2年嘅利是!」

超级版主

超级版主

胡蓓蔚